Let balónem: Vše, co potřebujete vědět

Hodiny 27.05.2024 09:08
Jaroslava Šimková Jaroslava Šimková
Lety balónem

Let balónem je jedním z nejúžasnějších zážitků, což ostatně potvrzuje fakt, že mu náleží první místo v žebříčku oblíbenosti. Je zkrátka nejvyhledávanější. Proč? Jen si to představte: vznášíte se vysoko nad zemí, obklopeni tichem a nádhernými výhledy, zatímco jemný vánek si pohrává s vašimi vlasy a unáší vás krajinou. Tento zážitek vám doslova otevře bránu do světa úchvatných přírodních scenérií a dechberoucích pohledů na vaše oblíbená místa i proslulé historické dominanty tak, jak jste je ještě nikdy neviděli. Pojďme se společně podívat, co vám let balónem může nabídnout a jak vybrat ten pravý.

Privátní versus sdílený let balónem

Pokud přemýšlíte o letu balónem, máte na výběr mezi privátním a sdíleným letem. Sdílené lety balónem jsou velmi oblíbené a ekonomicky výhodnější. Probíhají maximálně v počtu 10 osob. Můžete si vybrat mezi klasickým letem nebo prémiovým letem s piknikem, který zahrnuje nejen úžasné výhledy, ale i lahodné občerstvení během letu. A privátní let balónem? To je naprostá topka, kterou si můžete vychutnat s kým jen budete chtít a vzlétnout prakticky odkudkoli. I u privátního letu nebude chybět piknik a všechny výhody prémiového letu, které dodají celému zážitku ještě více kouzla.

Odkud můžete vzlétnout

Naše balóny startují po celé České republice, takže máte spoustu možností, odkud můžete vzlétnout. Sdílené lety balónem obvykle startují z předem určených měst a obcí, stačí se mrknout sem. V lokalitách, kde létáme nejčastěji na Vás čeká i sleva. Můžete se těšit například na let balónem Brno, let balónem Karlštejn, let balónem Český ráj, let balónem Pálava, let balónem Vysočina, let balónem Olomouc, let balónem Liberec, nebo další oblíbené lokality např. let balónem Praha, let balónem České Budějovice, let balónem Opava, let balónem Plzeň, let balónem Jihlava, let balónem Znojmo, let balónem Pardubice, či let balónem Ostrava. Pokud se rozhodnete pro privátní let balónem, můžete vzlétnout prakticky odkudkoliv (s výjimkou soukromých pozemků), dokonce i z vaší zahrady, pokud to podmínky dovolí.

Pro koho je let určen

Let balónem je zážitek, který si můžete užít s celou rodinou nebo partou přátel. Létat mohou i děti, doporučuje se však výška od 120 cm a věk alespoň 5 let. Omezení se týká pouze tělesné hmotnosti pasažéra, která nesmí přesáhnout 110 kg a osob upoutaných na invalidní vozík, které by nebyly schopny přelézt hranu koše. Pokud máte například hole, můžete si je ponechat v doprovodném vozidle na zemi. Letět tedy může kdokoliv, kdo zvládne nastoupit do koše a pokrčit se do polosedu během přistávání.

Jak let probíhá

Před samotným letem se seznámíte s pilotem a obdržíte krátkou instruktáž o bezpečnosti. Poté budete svědky nafukování balónu, což je samo o sobě fascinující zážitek. Po vzletu se ocitnete vysoko nad krajinou, kde si můžete už jen kochat. Let trvá obvykle 50 až 70 minut, během kterých zažijete nekonečnou jízdu emocí, vychutnáte si pohled na krajinu z ptačí perspektivy a zasloužený relax. Po přistání následuje tradiční křest „prvoletců“ a předání pamětního certifikátu.

Kolik stojí let balónem

Cena letu balónem se liší podle zvolené varianty. Klasický let balónem nabízíme od 3 800 Kč, zatímco privátní let pro dva pro Vás máme už od 15 000 Kč. Ceny závisí na délce letu, počtu pasažérů a případných doplňkových službách, jako je piknik. Ceny uvedené u jednotlivých zážitků jsou konečné, nemusíte se proto obávat žádných dalších poplatků.

Kde jsou lety nejkrásnější?

Vyhlídkový let balónem vás přivede v úžas úplně všude, ať už je to váš rodný kraj nebo některá z proslulých turistických destinací. Mezi nejpopulárnější místa ale rozhodně patří hrad Karlštejn, romantická jižní Morava s malebnými lány vinic, Lednicko-valtický areál, nádherná příroda Vysočiny a samozřejmě historická města Praha a Brno. Každá z těchto lokalit nabízí unikátní scenérie, které stojí za to vidět.

Let balónem jako dárek

Let balónem patří k nejromantičtějším zážitkům vůbec, a proto je perfektním dárkem pro dva. Let balónem pro dva se hodí k oslavě výročí, Valentýna nebo jako svatební dar. Potěší ale kohokoli, kdo se nebojí výšek, klidně jako originální dárek k narozeninám nebo k svátku. Vyhlídkový let balónem je zkrátka skvělým způsobem, jak oslavit výjimečné příležitosti a vytvořit nezapomenutelné vzpomínky.

Lety balónem jsou opravdu jedinečným zážitkem, který vám umožní vidět svět z nové perspektivy. Ať už se rozhodnete pro klasický nebo privátní let, čeká vás nezapomenutelná cesta plná krásných výhledů a pocitu svobody. Vydejte se na oblohu a objevte kouzlo letu balónem!

Sdílet článek

Chcete jako první vědět o novém zážitku nebo vychytat slevy na zážitek? Sledujte nás na sociálních sitích.

Nejčtenější články

Let stíhačkou: Adrenalin, na který nezapomenete
Jarní tipy na zážitky
Datum 03.06.2024 13:40
Jaroslava Šimková Jaroslava Šimková

Let stíhačkou: Adrenalin, na který nezapomenete

Hledáte zážitek, který jen tak něco nepřekoná? Let stíhačkou je tím pravým receptem na nezapomenutelné vzpomínky! Představte si, že sed&i...
Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností
Jarní tipy na zážitky
Datum 21.04.2022 13:38
Jaroslava Šimková Jaroslava Šimková

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností Chcete fotit působivé momentky, nad n...
Jaro láká na adrenalin a rychlá kola! Zažij Ferrari na okruhu, super duel, formuli i Ariel Atom
Jarní tipy na zážitky
Datum 29.03.2022 13:58
Jaroslava Šimková Jaroslava Šimková

Jaro láká na adrenalin a rychlá kola! Zažij Ferrari na okruhu, super duel, formuli i Ariel Atom

Který kluk by aspoň chvíli netoužil stát se profi pilotem formule nebo zažít zrychlení z 0 na 100 km/h za tři sekundy v luxusním Ferrari? Co nedávno by...
Akční zážitky: Objevte každý měsíc exkluzivně s Impresio TOP zážitky se slevou
Jarní tipy na zážitky
Datum 21.03.2022 11:28
Jaroslava Šimková Jaroslava Šimková

Akční zážitky: Objevte každý měsíc exkluzivně s Impresio TOP zážitky se slevou

Chcete si užít svoje oblíbené zážitky za výhodnější cenu? Hledáte tipy na boží dárky pro kamarády a své blízk...
Zažijte Velikonoce ve vzduchu! Užijte si jaro s nej zážitkovými bestsellery letošního roku
Jarní tipy na zážitky
Datum 08.03.2022 14:17
Jaroslava Šimková Jaroslava Šimková

Zažijte Velikonoce ve vzduchu! Užijte si jaro s nej zážitkovými bestsellery letošního roku

Jaro vystrkuje růžky, krokusy pučí a Velikonoce jsou za dveřmi. Možná i vám vlilo jaro do žil novou sílu a chuť podniknout konečně pořádné dobrodružství...