Nech se vystřelit - Bungee katapult Brno!

Hodiny 07.09.2021 16:27
simkova simkova
Adrenalinové sporty

Ten pocit maximální svobody, letu, jako bys byl/a akční hrdina! Bungee katapult tě vystřelí do výšky až 36 metrů. Vymrští tě ze země a ty letíš jako pták vstříc nebesům! Adrenalin zaplaví celé tvoje tělo, vytěsní všechny myšlenky a ty jen letíš. Překonáváš sám/sama sebe na max a užíváš si chvíle euforie.

Bungee katapult je novým stylem bungee jumpingu a je ideální volbou pro ty, kteří chtějí zkusit něco nového, nebo se nechtějí hned vrhat z výšin jeřábu či mostu.

Na rozdíl od klasického bungee skoku startujete ze země a letíte až do výšky 36 metrů (tj. 118 stop). Katapult vás vystřelí jako z praku a vy se řítíte nespoutaně jako Superman či pták ve volném letu k výšinám!

S bezpečnostním postrojem a bungee lanem ucítíte svobodu a vzrušení z letu a pak už jen volným pádem klesáte dolů naplněni adrenalinem.

Jak bungee katapult probíhá?

1.            Na místě vás stejně jako u bungee jumpingu zváží a oblečou do celotělového postroje.

2.            Máte možnost přikoupit si videozáznam svého letu na DVD či tričko na památku.

3.            Pak už se přesunete na start a … JUMP! Vystřelíte vzhůru k oblakům!

4.            A jakmile se opět vrátíte nohama na zem a sundají vám postroj, dostanete certifikát o absolvování bungee katapultu. 😊

 

Zážitek, který nelze popsat slovy

Termíny pro bungee katapult jsou pevně dané dopředu a lze ho absolvovat jen v několik málo dnech za rok. Takže když přijedete na místo konání, vždycky se tu potkáte se skupinou dalších skokanů. Neustále přichází noví, jeden po druhém oblékají postroj a s viditelnou směsicí pocitů a adrenalinu se řadí, aby se nechali vystřelit. 😊

„To se nedá popsat, to se musí prožít. Fázi, když mě šponovali na laně, jsem hodně prodýchával. A pak přišel úplně novej pocit, takže ho nedokážu ani přesně popsat. Trochu mě rozbrněla hlava, trochu adrenalin… Ale nebyl to můj první adrenalinový zážitek, příště bych rád vyzkoušel tandemový seskok,“ podělil se o své pocity krátce po katapultu Petr, kterého přijela podpořit téměř celá rodina z Uherského Brodu.

A Petr se jmenoval také další katapultovaný. S lehkým úsměvem na tváři prozradil, že to nebyl zdaleka jeho první adrenalin: „Cítím se výborně! Mám rád, když mě vystřelí na jumpu nebo skáču s padákem. Manželka mi vždycky dá něco v tomto smyslu k Vánocům. Už mě zná.“

 

V péči profesionálů

Provozovatelé, kteří bungee seskoky na elastickém laně organizují, mají zkušenosti s adrenalinovými zážitky již od roku 1997. Budete tak pod dohledem profesionálních a odborně vyškolených instruktorů, za nimiž stojí praxe a zkušenosti od 2 do 19 let. Bungee lana jsou opatřena tzv. sekundárním jištěním a jsou certifikována u German TÜV.

Termíny

V letošním roce zbývá už jen několik málo termínů. Z důvodu náročné organizace jsou již pevné dané také pro příští rok. Více informací a možnost rezervace najdete ZDE. A pak si jen vyberte místo, kde se necháte vystřelit – Praha, Brno, Ostrava, Olomouc nebo Plzeň?

Další možnosti bungee jumpů

Láká vás ještě víc adrenalinu? V Česku můžete bungee jumping absolvovat hned na několika místech a z různých výšek!

Nej peckou je bungee jumping z jeřábu, který se z výšky 110 metrů skáče v Česku pouze v Brně, nebo z výšky 50 metrů, a to v Brně, Praze, Olomouci, Plzni a Ostravě.

Dále si můžete skočit Bungee jumping Chomutov z nejvyššího mostu v Česku nad údolím řeky Hačky ve výšce 62 metrů nebo Bungee jumping z televizní věže v Harrachově, která je jediným místem v ČR, kde se skáče celoročně.

Sdílet článek

Chcete jako první vědět o novém zážitku nebo vychytat slevy na zážitek? Sledujte nás na sociálních sitích.

Nejčtenější články

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností
Jarní tipy na zážitky
Datum 21.04.2022 13:38
simkova simkova

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností Chcete fotit působivé momentky, nad n...
Jaro láká na adrenalin a rychlá kola! Zažij Ferrari na okruhu, super duel, formuli i Ariel Atom
Jarní tipy na zážitky
Datum 29.03.2022 13:58
simkova simkova

Jaro láká na adrenalin a rychlá kola! Zažij Ferrari na okruhu, super duel, formuli i Ariel Atom

Který kluk by aspoň chvíli netoužil stát se profi pilotem formule nebo zažít zrychlení z 0 na 100 km/h za tři sekundy v luxusním Ferrari? Co nedávno by...
Akční zážitky: Objevte každý měsíc exkluzivně s Impresio TOP zážitky se slevou
Jarní tipy na zážitky
Datum 21.03.2022 11:28
simkova simkova

Akční zážitky: Objevte každý měsíc exkluzivně s Impresio TOP zážitky se slevou

Chcete si užít svoje oblíbené zážitky za výhodnější cenu? Hledáte tipy na boží dárky pro kamarády a své blízk...
Zažijte Velikonoce ve vzduchu! Užijte si jaro s nej zážitkovými bestsellery letošního roku
Jarní tipy na zážitky
Datum 08.03.2022 14:17
simkova simkova

Zažijte Velikonoce ve vzduchu! Užijte si jaro s nej zážitkovými bestsellery letošního roku

Jaro vystrkuje růžky, krokusy pučí a Velikonoce jsou za dveřmi. Možná i vám vlilo jaro do žil novou sílu a chuť podniknout konečně pořádné dobrodružství...