Bungee jumping Brno: Synonymum pro adrenalin i legenda, která bere dech

Hodiny 07.09.2021 16:00
simkova simkova
Adrenalinové sporty

Znáte ten pocit, kdy vám srdce buší na poplach, tep se zrychluje a vaše mysl se koncentruje na jediný okamžik? Napětí neúprosně roste a pak… JUMP! Několikavteřinový let střemhlav dolů, uvolnění, škubnutí a nálož endorfinů, které zaplavují celé tělo! Je to jízda, kterou když jednou ochutnáte, chcete ji znovu.

Bungee jumping se postupem času stal legendou. V Česku se skáče už 19 let a za tu dobu si s ním hranice svých možností posunuly tisíce nadšených odvážlivců. A kdo jednou skočil, rozumí. Ten moment, kdy překonáte sami sebe, skočíte po hlavě, pustíte všechno, sebe, strach…, je silně návykový!

Co zažijete?

Bungee můžete v současnosti zažít jen na několika místech v republice, zato však v různých variantách.

Nej peckou je Bungee jumping z jeřábu, který se v Česku pouze v Brně skáče z výšky 110 metrů na elastickém laně. Kvůli náročnosti organizace a převozu jeřábu je naplánováno jen několik termínů v roce, proto je tento způsob seskoku v Česku exkluzivní záležitostí a termín je třeba si zarezervovat i několik měsíců dopředu. 

Adrenalin, emoce a štěstí

„Dneska skáču poprvé, dostal jsem to jako dárek a měl jsem radost. Zatím se nebojím, možná jen trochu (smích),“ podělil se chvilku před seskokem o své pocity Petr, jeden z odvážlivců. „Já skáču s bratrem. Když jde on, tak já musím taky,“ doplnila s úsměvem jeho sestra.

A jaké pocity zažívají skokani bezprostředně po bungee?

„Cítím se báječně,“ říká nadšeně, jen pár vteřin po seskoku, Karel, a přitom je vidět, že se mu ještě adrenalinem klepou kolena. „Ze začátku to nahoře bylo dost špatný, pak jsem si ale uvědomil, že jsem uvázaný a že všechno bude v pohodě. Ale těžko se to popisuje, na chvilku je strach, padáte bez ničeho, pak cítíte škubnutí a pak už jen radost,“ směje se Karel po svém prvním seskoku v životě.

A ačkoliv mezi skokany jednoznačně převažují muži, užívá si bungee odvážně i řada žen: „Boží, výhled naprosto nádherný a skok je opravdu adrenalin, ale paráda. Nahoře jsem neměla asi žádné myšlenky a ani jsem neměla potřebu křičet. Byl to první seskok a stoprocentně bude další! Najdeme nějakou větší výšku,“ sdílela nadšená Maky. „Doporučila bych to všem!“

Jaké jsou další možnosti?

Bungee z jeřábu probíhá také z výšky 50 metrů v Brně a na dalších místech – v Praze, Olomouci, Plzni a Ostravě.

S pomocí jeřábu si skočíte také Bungee katapult, při kterém startujete ze země a letíte do výšky až 36 metrů! Termínů je opět jen několik do roka – najdete je ZDE. Vystřelit se můžete nechat v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Plzni.

Další intenzivní variantou seskoku je Bungee jumping Chomutov z nejvyššího mostu v Česku nad údolím řeky Hačky ve výšce 62 metrů! Termíny jsou dopředu opět dané – najdete je ZDE.

A nakonec Bungee jumping z televizní věže v Harrachově, která je jediným místem v ČR, kde se skáče celoročně. Kromě adrenalinu si vychutnáte překrásný výhled z 36metrové ocelové konstrukce televizní věže ve výšce 145 metrů. Termíny najdete ZDE.

 

Bungee jumping je možné skákat s různými typy úvazů – za nohy nebo za postroj. Způsob si zvolíte podle přání na místě.

Možné je zvolit také tandemový seskok a skočit si tak se svou přítelkyní, partnerem, sestrou, tátou, kamarádem… Jednoduše se necháte uvázat kotníkovým úvazem za nohy a skočíte společně najednou!

Po celou dobu jste pod dohledem profesionálních instruktorů s praxí až 19 let, přičemž každý instruktor má na svém kontě stovky seskoků.

Bungee jumping můžete absolvovat, pokud vážíte od 40 do 120 kg. Tandemový seskok, tedy společný skok 2 osob, je do max. 160 kg celkové váhy.

Sdílet článek

Chcete jako první vědět o novém zážitku nebo vychytat slevy na zážitek? Sledujte nás na sociálních sitích.

Nejčtenější články

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností
Jarní tipy na zážitky
Datum 21.04.2022 13:38
simkova simkova

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností Chcete fotit působivé momentky, nad n...
Jaro láká na adrenalin a rychlá kola! Zažij Ferrari na okruhu, super duel, formuli i Ariel Atom
Jarní tipy na zážitky
Datum 29.03.2022 13:58
simkova simkova

Jaro láká na adrenalin a rychlá kola! Zažij Ferrari na okruhu, super duel, formuli i Ariel Atom

Který kluk by aspoň chvíli netoužil stát se profi pilotem formule nebo zažít zrychlení z 0 na 100 km/h za tři sekundy v luxusním Ferrari? Co nedávno by...
Akční zážitky: Objevte každý měsíc exkluzivně s Impresio TOP zážitky se slevou
Jarní tipy na zážitky
Datum 21.03.2022 11:28
simkova simkova

Akční zážitky: Objevte každý měsíc exkluzivně s Impresio TOP zážitky se slevou

Chcete si užít svoje oblíbené zážitky za výhodnější cenu? Hledáte tipy na boží dárky pro kamarády a své blízk...
Zažijte Velikonoce ve vzduchu! Užijte si jaro s nej zážitkovými bestsellery letošního roku
Jarní tipy na zážitky
Datum 08.03.2022 14:17
simkova simkova

Zažijte Velikonoce ve vzduchu! Užijte si jaro s nej zážitkovými bestsellery letošního roku

Jaro vystrkuje růžky, krokusy pučí a Velikonoce jsou za dveřmi. Možná i vám vlilo jaro do žil novou sílu a chuť podniknout konečně pořádné dobrodružství...