PROČ, KDY, KDE a JAK si nejlépe skočit tandemový seskok padákem? Máme pro vás jasný přehled

Hodiny 20.08.2022 17:52
simkova simkova
Adrenalinové sporty

Zážitek ve vzduchu, s nímž až do morku kostí pocítíte, co znamená svoboda! Volný pád z výšky až 5000 tisíc metrů rychlostí cca 200 km/h. To jsou tandemové seskoky celkem na 8 místech Moravy i Česka. No, a přestože tandemové seskoky v Brně nenajdete, nedaleká Břeclav nebo Prostějov, kde se nachází letiště s unikátní výškou seskoku, vojenskou historií i zkušenostmi místních parašutistů, vás vynesou do oblak, abyste zažiji jeden z absolutně nejsilnějších momentů svého života.

„Tandemový seskok bylo to nejlepší, co mě za poslední roky potkalo. Adrenalin v nejvyšší hladině, dokonalost, při které se těžko hledají slova, to se musí prostě prožít! Chci to zas a znova a budu doufat, že se k vám brzy vrátím. Moc děkuji Láďovi a celému skvělému týmu, který se o nás staral s největší láskou a péčí. Tento zážitek je tak obrovský, že jediné, co můžu říct, je, překonejte strach a skočte! Děkuji!“ okomentovala svou první zkušenost s tandemovými seskoky Bára, kterou získala na letišti v Příbrami, a zdá se, že nebude poslední.

Tandemový seskok v Příbrami
A proč právě Příbram? Důvodů je několik! Místní letiště Příbram – Dlouhá Lhota leží strategicky v blízkosti Prahy a je největším centrem parašutismu a vyhlídkových letů v ČR. Skáče se tady z výšky 4000 metrů, a to vám zaručí téměř minutu volného pádu! Zdejší tandemoví piloti působí na letišti v Příbrami od roku 2001 a bezpečnost je pro ně na prvním místě. Každý z nich absolvoval nejméně 6000 seskoků. Prostě, a bez výjimky, patří k těm nejzkušenějším instruktorům v ČR. K seskokům používají zahraniční padáky vybavené automatickými zajišťovacími přístroji Cypres. Takže jsou seskoky bezpečné, fyzicky nenáročné, a hlavně vhodné pro každého. Můžou si skočit jak děti (se souhlasem rodičů), tak i aktivní senioři. Každou sobotu a neděli, záleží pouze na počasí.

Obsah obrázku obloha, exteriér, vodní sporty, sport

Popis byl vytvořen automaticky

Absolutní topka? Tandemový seskok až z 5000 metrů
Jeden z nejextrémnějších zážitků na této planetě! Právě teď konečně i v Česku! Volný pád až z 5000 metrů zažijete jen a pouze v Prostějov a Příbrami. Proč? Trvá až déle než u běžného seskoku. Nejprve stoupáte letadlem do výšky až 5000 metrů, mezitím si vás tandempilot k sobě připne, po dosažení správné výšky následuje… výskok! Padáte volným pádem cca 60 vteřin závratnou rychlostí kolem 200 km/h. Ve výšce 1500 metrů otevře tandempilot padák a následuje 7 minut letu, během nichž si můžete vyzkoušet i řízení padáku. Před přistáním si ho tandempilot zase převezme a následuje přistání. A pozor! V Prostějově a Příbrami se skáče každý víkend i o svátcích.  Vyberte si svůj termín zde. 😉

Nebo tandemový seskok na Moravě? Vsaďte na Prostějov, Břeclav, Vyškov či Znojmo
Každé z těchto míst a letišť je unikátní. Prostějov mimo jiné maximální povolenou výškou pro seskok na Moravě! Prostějovská drop zóna je totiž jediné letiště mezi Prahou a Košicemi, kde skočíte tandemový seskok padákem ze 4200 metrů a s dvounásobnou délkou volného pádu! Více zde.

Seskoky mají na starosti profesionálové, kteří absolvovali přes 3000 úspěšných parašutistických seskoků a přibližně stejný počet tandemových. Mnozí z nich stále jsou nebo byli členy reprezentace. Cena seskoku se zde liší dle váhové kategorie a případný rozdíl v ceně jednoduše doplatíte na místě. Skáče se každou sobotu, neděli i ve státní svátky, záleží jen na počasí.

Pro Brňáky je zase Břeclav či Vyškov a jeho letiště nejkratší cestou ke splnění dávného snu a extrémního pocitu svobody! Skvělá cena, žádný výcvik ani lékařská prohlídka. Stačí přijet ve sjednaném termínu a ujme se vás zkušený tandempilot, který vám v 15minutové instruktáži vysvětlí vše důležité. Termíny pro tandemový seskok padákem v Břeclavi si vyberete zde.

A Znojmo? U nás se říká: „Znojmo, Znojmo, vidím tě dvojmo!“ 😊 My vám ale garantujeme, že při tomto seskoku budete mít nad Znojmem všechny smyslu v pozoru! Skákat mohou i děti od 8 let, za přítomnosti zákonného zástupce. Maximální přípustná váha pasažéra je 110 kg. Samozřejmostí je možnost dokoupit si natočení celého zážitku digitální videokamerou nebo se nechat vyfotit zkušeným kameramanem-parašutistou. Užijte si tento tandemový seskok padákem – krásy Znojemska jsou mimořádné!

… a samozřejmě České Budějovice, Tábor, Jindřichův Hradec, Soběslav a Plzeň!
V Českých Budějovicích
by si chtěl skočit každý! Seberte i vy všechnu odvahu, nebo ještě lépe darujte adrenalinovou výzvu – skok padákem na letišti Hosín je právě teď za skvělou cenu a certifikát platí 14 měsíc!

„Všechno probíhalo hladce – přes vysvětlení, přípravu i samotný seskok a přistání. Při seskoku jsem ani nevnímal, že na začátku letíme hlavou dolů. Bylo příjemné zkusit si řídit let padáku. Zcela rozhodně to je zajímavá zkušenost – člověk nikdy neví, kdy se to hodí. 😊 Děkuji za vzornou péči i hladké přistání,“ ocenit seskoky v Českých Budějovicích Lojza K. Mrkněte na termíny zde.

Naprosto senzační chvíle zažijete také na letišti v Táboře. Skáče se opět z výšky 3 až 4 kilometrů a skočit si může kdokoliv od 8 do 100 let, samozřejmě za předpokladu dobrého zdraví, s výškou nad 120 cm a váhou do 110 kg. Ideální váha však je do 90 kg. Termíny pro tandemový seskok padákem v Táboře na vás čekají zde.

Nebo zažijte tandemový seskok v nádherném Jindřichově Hradci, kde se vám na jeho letišti otevře brána do nebes. A zajímavostí je, že český pilot Martin Šonka zde vyhrál v roce 2018 na 21. Mistrovství Evropy v letecké akrobacii disciplínu freestyle! Vyberte si tedy včas svůj termín – pro letošní rok jich je ještě pár v nabídce. 😉

Větší počet termínů pro tandemový seskok najdete na letišti v Soběslavi – zde. Naopak na letišti v Plzni – Líně zbývají pro tandemové seskoky ze 3 až 4 km poslední termíny v srpnu.

Tak co? Splníte si svůj dávný sen o bezmezné svobodě právě teď?

Nebo ho vyplníte někomu jinému a darujete mu tuto adrenalinovou bombu jako exkluzivní dárek?

Sdílet článek

Chcete jako první vědět o novém zážitku nebo vychytat slevy na zážitek? Sledujte nás na sociálních sitích.

Nejčtenější články

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností
Jarní tipy na zážitky
Datum 21.04.2022 13:38
simkova simkova

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností

Foť jako profesionál! Zážitkové kurzy fotografování učí, jak fotit atraktivně za všech okolností Chcete fotit působivé momentky, nad n...
Jaro láká na adrenalin a rychlá kola! Zažij Ferrari na okruhu, super duel, formuli i Ariel Atom
Jarní tipy na zážitky
Datum 29.03.2022 13:58
simkova simkova

Jaro láká na adrenalin a rychlá kola! Zažij Ferrari na okruhu, super duel, formuli i Ariel Atom

Který kluk by aspoň chvíli netoužil stát se profi pilotem formule nebo zažít zrychlení z 0 na 100 km/h za tři sekundy v luxusním Ferrari? Co nedávno by...
Akční zážitky: Objevte každý měsíc exkluzivně s Impresio TOP zážitky se slevou
Jarní tipy na zážitky
Datum 21.03.2022 11:28
simkova simkova

Akční zážitky: Objevte každý měsíc exkluzivně s Impresio TOP zážitky se slevou

Chcete si užít svoje oblíbené zážitky za výhodnější cenu? Hledáte tipy na boží dárky pro kamarády a své blízk...
Zažijte Velikonoce ve vzduchu! Užijte si jaro s nej zážitkovými bestsellery letošního roku
Jarní tipy na zážitky
Datum 08.03.2022 14:17
simkova simkova

Zažijte Velikonoce ve vzduchu! Užijte si jaro s nej zážitkovými bestsellery letošního roku

Jaro vystrkuje růžky, krokusy pučí a Velikonoce jsou za dveřmi. Možná i vám vlilo jaro do žil novou sílu a chuť podniknout konečně pořádné dobrodružství...